Bliv undervist i mindfulness og lær mere om compassion

Medfølelse er en god egenskab hos mennesker: Når vi har evnen til at prøve at sætte os i en anden persons sted og føle de samme følelser, som personen føler lige nu. Dermed kan vi mærke personens situation og måske vejlede personen videre i deres situation. Men der er mere ved medfølelse end lige så. Det kan have en dybere følelse, compassion, som opstår fra samme sted som medfølelse. Her handler det også om at du kigger indad og udad og aktivt er til stede med de følelser. Hos Flora & Akademiet kan du blive undervist i mindfulness og lære meget mere om compassion. Det er en glimrende mulighed for dig for at connecte på et dybere plan med folk omkring dig – og med dig selv. Læs med her hvor vi giver en introduktion til compassion og vores undervisning, eller gå direkte ind på vores hjemmeside Compassion og læs meget mere allerede nu, eller kontakt os ved interesse for undervisning. 

Indholdsfortegnelse

  • Compassion er mere end medfølelse
  • NOAK
  • Træning af din compassion muskel

Compassion er mere end medfølelse

Compassion tager medfølelse til et nyt niveau, hvor vi ikke blot bliver opmærksomme på andre følelsmæssige tilstand, vi kan samtidig mærke et ønske og en motivation til at ville gøre noget ved det. Det er derfor en måde for os til at opbygge styrken til at acceptere smerte og glæde, og dermed også kunne udvise kærlig venlighed over for os selv og andre. Det vigtige ved compassion er nemlig, at det skaber omsorg og medmenneskelighed, som både er forbundet til at mærke følelsen og aktivt kunne handle på den. 

NOAK

Hos Flora & Akademiet underviser vi i mindfulness ud fra NOAK:

  • Nysgerrig
  • Observere
  • Acceptere
  • Kærlig venlighed

Dette koncept giver dig muligheden for at møde mennesker med compassion, som du både kan anvende til at kigge indad mod dig selv og udad over for andre. Dermed kan du både anerkende hvad du føler med andre, og hvordan det rør sig i dig på samtidig, og acceptere den process.

Træning af din compassion muskel

Når du træner din compassion muskel så handler det om at forstå os selv, vores mønste, vores hjerne og hvor meget vi er forbundet med og reagerer på andre mennesker. Det vigtigste er at oparbejde styrken og evnen til at møde alt det, som vi selv synes er svært, så vi kan rumme andre med samme problemer og se, hvordan vi er ens. I denne process kan du forhåbentligt så komme af med den indre kritiker, så du kan mærke bedre efter hvad der er rigtigt for dig lige nu.